DE MEERN – Zaterdag 12 maart werd in De Schalm gebiljart om de Co Rijker trofee. Het libretoernooi, dat wordt georganiseerd voor leden en oud-leden van biljartclub ‘De Vier Banden’ werd dit jaar voor de 20e keer gespeeld.

Om 10.00 werd er gestart met de partijen, bij deze eerste ronde waren er 17 deelnemers. De wedstrijden van deze eerste ronde werden ingedeeld op basis van het gemiddelde. Dit zorgde ervoor dat in de eerste ronde de hoge tegen de hoge moesten. Het aantal van 19 is natuurlijk een oneven aantal wat ervoor zorgde dat er een tussen ronde werd toegevoegd. Hiervoor werd geloot.

Na de eerste ronde en de tussenronde was het tijd voor de lunch, dit was traditioneel een kop soep met 2 broodjes. Vervolgens werd het toernooi alleen maar spannender.

Door goed spel en concentratie werd de finale gespeeld door Ruud Boekhout en Martin Den Hartog. Na een spannende strijd mocht Martin den Hartog zich winnaar noemen van het Co Rijker Toernooi 2016. Ad van Rooijen veroverde de derde plaats en Willem van Rossum kreeg de prijs voor de kortste partij (6 beurten).

Zoals elk jaar was de naamgever van dit toernooi weer gekomen met zijn vrouw Corry om mee te genieten van de biljartkunsten van de spelers en om de prijzen uit te reiken.
Het was weer een prettig weerzien en Co had voor de finalisten nog een presentje mee genomen uit Deventer.

Het was weer een gezellige dag en een goed georganiseerd toernooi. Op naar 21e editie van dit toernooi, volgend jaar bij De Vier Banden in De Schalm.